Uitslag Limiet 13 maart 2011 in Sint-Oedenrode

Roel vd Kleij en Shirley Voets hebben op zondag 13 maart meegedaan aan een Solo-wedstrijd in Sint-Oedenrode. Dit is in een onderlinge competitie tussen Argo, DZT '62 en Nuenen. Roel zwom namelijk enkele weken geleden een fractie boven de Brabantse limiet op de 100 vrij, maar deze afstand staat verder nergens meer geprogrammeerd in het 25-meterbad voor de Brabantse Kampioenschappen (half mei). Vandaar dat gevraagd was om eenmalig mee te mogen doen bij de Solo-competitie. Shirley zwom tijdens de competitiewedstrijd twee weken geleden slechts een seconde boven de NK-limiet op de 200 vrij, vandaar dat ook zij in Sint-Oedenrode aan de start kwam.

De middag startte met de 50 vlinder voor Shirley. Inzet was de NK-limiet, die staat op 31.16. Helaas kwam ze niet goed uit bij het keerpunt, en ook de finish liep niet helemaal lekker, waardoor ze uitkwam op 31.88. Hoewel de teleurstelling overheerste, was het wel een goede tijd. Ze verbeterde namelijk haar persoonlijke record en het clubrecord, wat sinds november stond, met 0.04 seconde.

Daarna volgde Roel op de 100 vrij. Zijn doel was de BZK-limiet van 56.50. Hij ging goed mee met Sven Kardol, die in de baan naast hem lag, maar de uitvoering van de keerpunten was niet optimaal, waardoor hij daarop behoorlijk wat tijd verloor. Zijn eindtijd van 57.15 was toch behoorlijk goed, want hij was in de afgelopen drie jaar slechts eenmaal sneller!

Op de 100 vlinder miste Roel de echte kracht om goed door te sprinten, en de 1.07.36 is dan ook niet voldoende voor een startbewijs voor de BZK. Wel was hij een fractie sneller dan tijdens de competitiewedstrijd van 27 februari in Schijndel.

Tot slot zwom Shirley de 200 vrij. Zonder concurrentie zwom ze twee weken geleden naar 2.17.84, terwijl de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen op 2.16.47 staat. Van te voren was een schema afgesproken, wat haar tot een tijd van 2.16 zou moeten kunnen brengen. Helaas liep het niet lekker en was ze vooral aan het 'werken'. Doordat de slag niet echt soepel liep, lukte het niet om de afgesproken tijden te zwemmen. Ze eindigde in 2.20.26, haar tweede tijd ooit.

Uitslag


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'